Verholpen: Storing websites

Door een storing bij de cloudleverancier NederHost is een deel van de storageomgeving onbereikbaar. Hierdoor zijn websites op dit moment niet te bereiken. Aan het probleem wordt gewerkt.

 • 4 juli 2023 16:10
  Begintijd storing
 • 4 juli 2023 16:59
  Het probleem wordt veroorzaakt door een storing op het cloudplatform van onze leverancier Uniserver. Het probleem is op dit moment (ook) bij hen in onderzoek. Ondertussen is begonnen met een procedure om de sites vanuit de backups in ieder geval zo snel mogelijk weer beschikbaar te maken.
 • 4 juli 2023 17:39
  De achterliggende oorzaak bij Uniserver is bekend; er is vanmiddag een netwerkprobleem geweest wat schijnbaar geruime tijd voor problemen heeft gezorgd. Op dit moment wordt bij Uniserver alles nagelopen en zou ook het probleem bij NederHost spoedig moeten zijn verholpen.
 • 4 juli 2023 18:29
  Het gaat om een bug in het gebruikte cloudplatform, er ligt nu een ticket bij VMWare.
 • 4 juli 2023 18:53
  Voor het (in ieder geval tijdelijk) weer up brengen van de websites is het disaster recovery-proces gestart. Dit betekent dat we de sites terug gaan zetten vanuit de backups van afgelopen nacht, tenzij VMWare het probleem op kan lossen voor de DR-procedure klaar is.
 • 4 juli 2023 19:37
  Storing verholpen
 • 4 juli 2023 19:40
  Het probleem is zojuist verholpen door VMWare en de omgeving is weer up gebracht. We gaan hier alles nalopen en de voor de DR-procedure aangebrachte wijzigingen terugdraaien. We zullen zo spoedig mogelijk een RFO publiceren op onze website. Onze excuses voor het ongemak, ongetwijfeld mede namens Uniserver en VMWare.
 • 4 juli 2023 19:48
  Bij het herstellen van de situatie is het helaas noodzakelijk de storage nog enkele keren kort down te brengen. Onze excuses voor het ongemak.
 • 4 juli 2023 21:23
  Inmiddels draait alles weer waar het hoort; we sluiten het incident af. De storing was in hoofdzaak verholpen om 19:37 maar in verband met noodzakelijke werkzaamheden om een en ander weer op de juiste manier draaiend te krijgen waren er tot ongeveer 21:10 nog korte onderbrekingen mogelijk. Onze excuses hiervoor.